michal nikodemMichal Nikodem
Šéfkuchař a spolumajitel restaurace

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok byl v učení na kuchaře v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu. Pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je cukrařina a v té se zdokonaloval během ročního kurzu u paní Mirky Slavíkové, francouzské profesorky cukrářského umění.

V roce 2006 vytváří ochrannou známku Ola Kala® a zakládá stejnojmennou společnost Ola Kala s.r.o. Firma se zabývá pořádáním stylových kurzů vaření, food stylingem a gastronomickým poradenstvím. Osobně vede kurzy vaření, připravuje pokrmy k focení a vede celou společnost. Od roku 2012 provozuje druhou provozovnu – restauraci, pod stejnojmennou značnou. Restaurace nese jméno Ola Kala Bistro.

 

Aktuality

POZVÁNKA

Vážení přátelé a hosté,

po třech letech jsme se rozhodli, že koncem června 2015 uzavřeme naši restauraci Ola Kala Bistro. Přijďte si k nám do 26.6.2015 užít výborné jídlo a rodinnou atmosféru.

Srdečně Vás zve team Ola Kala Bistra

 

Kurzy vaření Olakala

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče - BEZVA CENA!

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)

Všichni známe pojem „linecké“ těsto. Jeho odborný název je třené těsto. V čem spočívá jeho tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo? Naučíme Vás několik druhů těchto těst a několik variant krémových náplní. Autentické fotografie z kurzu zde.

<<ZOBRAZIT>>

Vytvořilo ANAWE